Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان آمریکایی در آزمایشی جدید، به درمان بیماری صرع در یک شیر دریایی پرداختند.

 دانشمندان آمریکایی در شیوه‌ای جدید، به درمان بیماری صرع در یک شیر دریایی با استفاده از سلول‌های مغزی خوک پرداختند؛ روشی که می‌تواند امیدبخش درمان این بیماری در انسان‌ها باشد.

پایگاه اینترنتی شبکه «نشنال جئوگرافیک» در گزارشی نوشت در این روش جدید، یک پیوند بر روی یک شیر دریایی بیمار به نام «Cronutt» صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حیوان که دچار صرع بود، تشنج هایش به شکلی مداوم بدتر و بدتر می‌شد و تشنج هایش که سابقا یک یا دو بار در ماه بود، به چند عدد در ماه رسید. وخامت وضع این حیوان بیمار به حدی رسیده بود که او قادر به خوردن نیز نبوده و وزن حیوان ظرف چند ماه به یک سوم کاهش یافته بود. اوضاع سلامتی این شیر دریایی به سرعت رو به وخامت می‌رفت.

در اکتبر سال ۲۰۲۰ این شیر دریایی هفت ساله که «Cronutt» نام داشت، تحت عمل جراحی مغزی قرار گرفت که طی آن، سلول‌های عصبی یک خوک سالم به «اسبک مغز» (هیپوکامپ) آسیب دیده این شیر دریایی پیوند زده شد.

شیر دریایی که تحت عمل جراحی قرار گرفت

به گفته «اسکات بربن» (Scott Baraban) از دانشمندان عصب پژوه در «دانشگاه کالیفرنیا – سان فرانسیسکو» پس از گذشت بیش از یک سال از انجام این عمل جراحی، این شیر دریایی دیگر دچار تشنج نمی‌شود.

این محقق آمریکایی می‌گوید، وزن و اشتهای این حیوان نیز اکنون به حال عادی بازگشته و این شیر دریایی اکنون اجتماعی‌تر شده و در حال یادگیری چیز‌های جدیدی است؛ مانند آنکه چطور چپ و راست را بگوید.

پس از این عمل موفقیت آمیز دانشمندان امید دارند این روش درمانی بتواند راه را برای یک استراتژی جدید به منظور درمان بیماری صرع در انسان‌ها هموار کند؛ هرچند گفته می‌شود سال‌ها ممکن است طول بکشد تا بتوان این روش را در انسان‌ها نیز بکار برد.

گفتنی است از هر صد نفر، یک نفر در انگلیس (معادل ۶۰۰ هزار نفر) به بیماری صرع دچار هستند. این در حالی است که آمریکا نیز با آمار مشابهی در خصوص این بیماری روبروست؛ به طوری که ۱.۲ درصد از جمعیت آمریکا که برابر با ۳.۴ میلیون نفر است، در این کشور با بیماری صرع دست و پنجه نرم می‌کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شیر دریایی بیماری صرع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۰۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده

آفتاب‌‌نیوز :

محققان سیستم بهداشتی کوه سینا، در مطالعه پیشگامی، اهمیت گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و جلوگیری از التهاب در حین ترمیم زخم، را بررسی کرده اند. یافته‌های پژوهشگران، می‌تواند بینش بیشتری را درباره پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده (IBD) ارائه دهد.

گونه‌های فعال اکسیژن، مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیری هستند که از اکسیژن تشکیل شده اند. ترشح گونه‌های فعال اکسیژن در روده برای حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و ترمیم زخم ضروری است. با این حال، می‌تواند اثرات التهابی نیز ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی، عوامل کلیدی که باعث ایجاد تغییرات غیرطبیعی سلول‌های بنیادی می‌شوند را یافته اند که نقش مهمی از گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ روده‌های سالم را نشان می‌دهد.

دانشمندان گفته اند: واضح است که تنظیم اکسیژن و گونه‌های فعال اکسیژن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن، و به طور خاص IBD ایفا می‌کنند. این مطالعه پیشرفت بزرگی را در تعریف نقش کلیدی گونه‌های اکسیژن در حفظ یک سد مخاطی سالم برای IBD ارائه می‌دهد.

تیم تحقیقاتی نقش گونه‌های فعال اکسیژن و NOX۱، پروتئین مورد استفاده برای تولید این مواد شیمیایی، را مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران، مقدار گونه‌های فعال اکسیژن را اندازه گیری کرده و مشخصات بیان ژن سلول‌های سد روده را از موش‌ها و انسان‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو، یکی از زیرگروه‌های IBD، تجزیه و تحلیل کردند.

 سلول‌های سد کننده روده، سطح روده را می‌پوشانند و به هضم غذا، جذب مواد مغذی و جلوگیری از هجوم باکتری‌های روده کمک می‌کنند. محققان، داده‌های بیان ژن را در بافت‌های ملتهب و غیر ملتهب روده بزرگ مقایسه کردند.

دانشمندان دریافتند:ترکیبی از NOX۱، از دست دادن عملکرد -که منجر به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود، به علاوه وجود ماده‌ای به نام TNF که باعث التهاب می‌شود، منجر به افزایش غیرطبیعی سلول‌های میکروفولد می‌شود. سلول‌های میکروفولد، که به عنوان سلول‌های M نیز شناخته می‌شوند، برای تنظیم پاسخ ایمنی روده بسیار مهم هستند.

تیم تحقیقاتی، این افزایش غیرطبیعی در تعداد سلول‌های M را در نتیجه از دست دادن گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌های بنیادی یافتند. به گزارش سیناپرس، این افزایش در سلول‌های M اپیتلیال باعث افزایش جذب سلول‌های ایمنی در موش‌ها می‌شود. محققان توانستند با درمان سلول‌های روده به کمک گونه‌های فعال اکسیژن، نقص اولیه به دنبال از دست رفتن این گونه‌های اکسیژن در طول التهاب، را معکوس کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: اکسیژن فعال، که توسط سلول‌های بنیادی آزاد می‌شود، برای حفظ یک روده سالم از طریق حفظ تعادل مناسب انواع سلول‌های سد روده، حیاتی است.

یافته‌های تحقیقاتی، در مجله Gut منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • روشی برای درمان تنبلی چشم
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند